Tyyli & Muoti

Silmälaseista juttua

Silmälasit on siinä mielessä jännät jutut, että niitä on pakko pitää päässä melkein koko ajan, jolloin se miltä ne näyttää päässä on tosi tärkeää, tietty sen lisäksi että ne sopii siihen päähän. Itse oon aika paljon aina panostanut siihen, että ne silmälasit ja aurinkolasit näyttää hyvältä päässä, mutta tiedän monia jotka ei pidä näitä laseja osana asustetta, vaan vain laitteina, joiden tehtävä on korjata näköä. Ja sen kyllä monesti sitten valitettavasti huomaa, sillä jos ne lasit on väärän malliset kasvoihin suhteutettuna, niin ne laskee ulkonäköä kyllä kovasti.

Ja nykyään ei musta ole oikein mitään syytä sille, miksi ei omaisi ainakin pari paria silmälaseja, koska niitä saa nykyään tosi halvalla, varsinkin jos ostaa netistä (tässä ohjeet ja tässä lisää jos kiinnostaa). Sen takia voi ihan hyvin ostaa useat parit kerralla, kun noi ei maksa kuin murto-osan siitä, mitä kunnon laadukkaat merkkilasit maksoi vaikka 2000-luvun alkupuolella. Silloin muistan kun ne makso ihan sikana, siis älykalliita!

Ainoa asia mikä vielä 2017 nostaa noiden hintaa enemmän on jos ottaa noihin laseihin noi moniteholinssit. Ne on vielä ehkä jopa yllättävänkin kalllitta, kun ei luulisi että niiden tekeminen nyt maksaisi niin paljon ekstraa. Kuitenkin hinnassa tollanen ominaisuus on helposti ainakin 100 euroa lisää, joka nostaa lasien hinnan helposti jo melkein kaksikertaiseksi normaalista hinnasta. Että jos haluat tai käytät moniteholaseja, niin ymmärrän silloin kyllä hyvin, jos omaa vain yhdet silmälasit. Kuitenkin nopeasti katsottuna noin 75 % ihmisistä käyttää ihan noita peruslinssejä, jolloin on ihan turha omata vain yhdet lasit.

Suomalaisten kannattaisikin mun mielestä panostaa enemmän silmälasimuotiin, sillä näkee niin paljon sellaisia huonosti istuvia ja huonosti kasvoihin sopivia laseja kun tuolla kaupunkilla kävelee. Kaikki näyttää kivemmilta ja kauniimmilta, kun heillä on silmälasit jotka sopii omien kasvojen muotoihin. Esimerkiksi pienet kehykset näyttää hölmöiltä, jos kasvot on tosi isot ja leveät. Toisaalta valtavat paksut sangat näyttää monesti vähän hassuilta, jos kantaja on hyvin siro ja pieni.

huonot silmälasit
Esim. nää silmälasit ei sovi yhtään näihin kasvoihin

Sovittakaa siis silmälasit kasvojen mukaan, ja kattokaa vähän millaiset silmälasit nyt on muodissa! Parantaa helposti teidän ulkonäköä tosi pienellä vaivalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *